Sant Boi de Llobregat

Els orígens de l’actual vila de Sant Boi es remunten al s.IV a.C, tot i que fins al segle X no es van establir els fonaments urbanístics d’un assentament veritablement permanent.

Així, la primera referència documentada de l’església de Sant Baldiri és de l’any 966, que acabà sent l’origen del nom de la població.

Edifici barroc amb detalls neoclàssics construït entre 1710 i 1750 sobre murs de l’església romànica anterior. A la capella de «la Pietat» es troba la tomba de Rafael Casanova.

Situat a l’inici del delta, a l’est de la localitat s’hi troba el riu Llobregat, que el separa de Sant Joan Despí i Cornellà de Llobregat, al nord-oest la muntanya de Sant Ramon i el poble de Sant Climent de Llobregat, al sud el Prat de Llobregat a l’oest el terme de Viladecans.

Les termes romanes són un conjunt de cambres de bany dotades d’un sofisticat sistema de calefacció. Les termes romanes de Sant Boi eren privades i formaven part de l’àmbit domèstic d’una vila romana.

En el Museu de Sant Boi, les principals col·leccions són les restes arqueològiques ibèriques, romanes i medievals, provinents de les diferents campanyes realitzades a la població.

La torre de Benviure s’edificà al segle X a un important encreuament de camins amb l’objectiu de defensar la ciutat de Barcelona dels atacs procedents dels regnes d’AlAndalus. És una torre de defensa de planta circular d’aparell romànic, amb murs de prop de 2 metres d’amplada.

Casa pairal on va viure i morir Rafael Casanova i Comas, darrer conseller en cap de la ciutat de Barcelona. Reconvertida Museu, té un espai permanent dedicat a la figuera de Casanova.

L’ermita de Sant Ramon (+fotos) construïda el 1887 sobre el delta i la vall baixa del Llobregat i molt visitada, acull el centre d’interpretacio del paisatge.

L’equip de rugbi de la ciutat és la UE Santboiana (Unió Esportiva Santboiana).  Va ser el primer equip de rugbi de Catalunya i d’Espanya.

LA MEVA: per passar-hi tot el dia. Hi trobaràs riquesa patrimonial, natural i paisatgística a la montanya de Sant Ramon.

GALERIA FOTOGRÀFICA

localització