Sant Climent de Llobregat

Sant Climent de Llobregat és un municipi del Baix Llobregat que té uns 11 km² de superfície i prop de 4.000 habitants.

La millor època per visitar Sant Climent és la primavera, és quan la cirera, fruit identificatiu del poble, creix en les anomenades vinyes (parcel·les de terra reconvertides), les quals proporcionen excel·lents cireres, que donen a aquest poble anomenada arreu.

L’església de Sant Climent correspont al segle X com a donació que rep el monestir de Sant Cugat, e que es menciona «ipso manso qui est casale» que limita amb el camí de Sant Climent, a l’Eramprunyà. El fet de que es mencioni el nom de la parròquia evidencia la seva existència en aquesta data. A l’església es troba l’únic campanar romànic  que resta sencer a la comarca del Baix Llobregat.

Situat als baixos de la rectoria, ofereix la possibilitat de veure les eines i instruments que donen a conèixer les formes de vida i treball tradicionals de la vila rural de Sant Climent.

La vila de Sant Climent de Llobregat es troba situada a la vall de les rieres de Les Comes, del Querol i de Salom, a només 15 km. de Barcelona, i envoltada per les muntanyes de Sant Ramon, Pedres Blanques, Costa Fustera, Coll de la Creu i el Padró.

LA MEVA: tot i tenir elements arquitectònics catalogats en l’Inventari del Patrimoni Arquitectònic Català, la meva visita a sigut curta i poc interessant.

GALERIA FOTOGRÀFICA

localització