Sant Climent Sescebes

Sant Climent Sescebes és un municipi de l’Alt Empordà, que comprèn una bona part de la vall mitjana de la riera d’Anyet, que el creua de nord a sud.

Els orígens de la població són incerts, però davant l’existència de la via romana que porta de Vilartolí a Espolla, de la qual, cal suposar, sortia una ruta que portava al coll de Banyuls, essent aquest camí una connexió directa amb el pas de la Jonquera, sembla que la regió i fins i tot la vila disposaven d’assentaments romans estables.

La població de Sant Climent neix com una plaça forta emmurallada pel seu caràcter defensiu en el límit entre les terres d’influència musulmana amb les d’influència cristiana. Disposava de tres portals: el d’Avall, el d’Amunt i el de Pelleresa.

La construcció del pont vell es data entre els segles XV-XVII. Aquesta via constituïa l’antic accés al nucli urbà de la població.

L’església parroquial de Sant Climent Sescebes va ser bastida durant la segona meitat del segle XVII sobre les restes d’un primitiu temple documentat des del segle X.

Aprop de la població trobaràs punts d’interès: la ruta megalítica, la font pudosa, les trinxeres, entre altres llocs.

LA MEVA: una especial salutació a Roberto Capelli de la casa rural «El Pati de l’Albera», per ser una persona implicada en fomentar la cultura, la gastronomia i la natura de l’Alt Empordà.   

Si hi ha un fet que fa que Sant Climent sigui molt conegut, és per tenir al seu territori una base militar.

GALERIA FOTOGRÀFICA

localització

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s