Sant Cugat del Vallès

Sant Cugat del Vallès és un municipi situat a la comarca del Vallès Occidental, estès als vessants nord-occidental de la serra de Collserola, fins a l’inici de la depressió prelitoral. Inclou Valldoreix i els districtes de Mira-sol, la Floresta i les Planes.

Ha crescut molt en els últims anys, a causa de la seva alta taxa de natalitat i de l’arribada de persones nouvingudes.

L’any 1917 arriba a Sant Cugat la línia dels Ferrocarrils de Catalunya. El fet, qualificat d’històric en la seva època, va comportar l’arrencada econòmica definitiva del municipi i el començament del paper receptor de població urbana.

El seu monument més important i conegut és el monestir de Sant Cugat, antiga abadia benedictina construïda entre els segles IX i XIV, la qual destaca pel seu impressionant claustre i per la seva rosassa. Va ser el monestir de més importància de tot el comtat de Barcelona. L’edifici va ser declarat Bé cultural d’interès nacional, l’any 1931.

Cal destacar, també, la construcció a Sant Cugat d’equipaments culturals i empreses d’àmbit supramunicipal.

El Mercat de Sant Pere o mercat municipal Pere Sant és un edifici modernista i fou projectat per Ferran Cels l’any 1911 a la plaça major, que actualment s’anomena plaça de Sant Pere. Forma part de l’Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya.

El Celler Cooperatiu de Sant Cugat és un edifici modernista del 1921 projectat per l’arquietecte Cesar Martinell i Brunet i forma part de l’Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya.

L’any 1977, atès l’augment de població sofert, Sant Cugat va assolir el títol de ciutat.

LA MEVA: l’ermita Sant Adjutori, torres modernistes com Armet, Lluch i casa Generalife, l’arxiu nacional de Catalunya, entre altres llocs per seguir visiant aquesta ciutat, de poder adquisitiu molt alt i ben bonica.

GALERIA FOTOGRÀFICA

localització