Sant Feliu de Buixalleu

El terme municipal de Sant Feliu de Buixalleu és un dels més extensos de la comarca de la Selva, amb una superfícies de 61,46 Km2. S’estén al marge esquerre de la Tordera i comprèn la vall mitjana i baixa de la riera d’Arbúcies.

El municipi també és drenat per la riera del Repiaix, que el separa del municipi de Breda i forma en bona part el límit occidental del terme fins a la seva confluència amb la Tordera.

La parròquia de Sant Feliu de Buixalleu, la més extensa de les tres i la que porta el nom del municipi, es troba al centre del terme, al bell mig del sector més muntanyós, i a una altitud de 402 m. Unes quantes cases envolten l’església parroquial de Sant Feliu (s.XI).

Un important monument que es troba al municipi és el castell de Montsoriu, amb una història de 1000 anys, al límit amb Arbúcies, un dels millors exemplars d’arquitectura militar de l’època gòtica a Catalunya.

Hi trobareu el Restaurant Masferrer, ben conegut a la població i a la rodalia de la comarca de la Selva.

L’Ermita de Sant Segimon del Bosc (segle X) la trobarem gairebé tocant al terme municipal d’Arbúcies.

La parròquia de Grions es troba situada al sud-est, però al marge de la riera d’Arbúcies; està centrada per l’església parroquial de Sant Gabriel de Grions (s.XVII) i al costat hi ha una masia on es pot veure una torre de defensa ben conservada.

A Gaserans s’hi troba el famós gorg Negre, sota la masia de la Perxa d’Astor, actualment Can Perxistó, lloc on morí assassinat el comte de Barcelona Ramon Berenguer II, anomenat Cap d’Estopes, el 5/12/1082, a les mans del seu germà Berenguer Ramon II, el Fratricida. Allà s’hi troba un monument commemoratiu del fet, en el qual es pot veure l’arbre genealògic de tota la dinastia catalana d’aquella època.

La parròquia de Gaserans està situada al sud i al marge dret de la riera d’Arbúcies; és la zona més rica agrícolament i industrialment i està centrada per l’església parroquial de Sant Llorenç de Gaserans (s.XI).

LA MEVA: població qui hi tinc molta estima. De ben petit hi venia tot sovint a menjar al Restaurant Masferrer, familiars de la meva padrina. Lloc que hi anàvem també a buscar bolets. Lloc on va viure la meva àvia i el meu pare de ben petit també. 

GALERIA FOTOGRÀFICA

localització