Sant Llorenç del Munt i l’Obac

El parc integra dos massissos, el de Sant Llorenç del Munt, que culmina als cims de la Mola i el Montcau, amb més e mil metres cadascun, i la serra de l’Obac, no tan elevada.  msnm). Tots dos conjunts muntanyosos estan separats al sud per la riera de les Arenes i el nord pel torrent d’Estenalles. El punt central del parc és el coll d’Estenalles (870,4 m), on hi ha un centre d’informació.

munt.4

munt3

L’orografia de tota aquesta àrea és molt escarpada, plena de cingles i canals, amb torrents i rieres en totes direccions. Geològicament hi predominen els conglomerats, que formen un relleu semblant al veí massís de Montserrat.

munt.2

Té clima mediterrani subhumit. Per això el principal bosc que s’hi desenvolupa és l’alzinar i també les pinedes, encara que hi ha importants rouredes, com la de les Teixoneres o la del sot de la Bóta.

munt1

L’existència de grans masses forestals que alternen amb esplèndides cingleres i espadats que s’alcen majestuosament damunt la plana ofereixen unes condicions òptimes per al refugi, la cria, la hivernada i el pas de nombroses espècies vertebrades. Una de les espècies de mamífers que ha vist més incrementada la seva presència al parc els darrers anys és el senglar.

LA MEVA: un espai natural molt bonic, de vegades massificat. En ser dos massissos solitaris, les vistes panoràmiques són espectaculars.

FITXA TÈCNICA

 

 

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s