Sant Martí d’Empúries

Sant Martí d’Empúries es situa a l’Alt Empordà, a la Costa Brava gironina, (Catalunya, Espanya). Pertany al municipi de l’Escala i és el nucli originari d’aquesta població.

Es troba a 200 m al nord del jaciment arqueològic d’Empúries, sobre les restes de la Palaiópolis, el primer nucli de la colònia Focea i és, per tant, l’hereu directe de l’antiga ciutat d’Empúries.

El topònim Empúries deriva del llatí Empuriae i, aquest, del grec clàssic Ἐμπόριον (‘Emporion’, “mercat”), nom que els antics habitants van donar a la colònia, donada la seva vocació inicial de lloc avançat comercial.

Castell de Sant Martí d’Empúries, situat dins del nucli urbà al nord-oest. Les restes estan situades al costat sud de la plaça Major.

Des l’alta edat mitjana queda constància del topònim Empúries o vila d’Empúries, que canviaria a Sant Martí d’Empúries (per l’advocació de la seva església) a partir de 1766, quan l’Escala es converteix en capital municipal.

LA MEVA: els caps de setmana i festius està massificat pels nombrosos restaurants i terrasses. Gaudiu del camí de ronda entre Sant Martí d’Empúries i l’Escala.

GALERIA FOTOGRÀFICA

localització

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s