Sant Pere de Riudebitlles

Sant Pere de Riudebitlles és una vila i municipi de la comarca de l’Alt Penedès.

El topònim prové del monestir establert prop del riu de Bitlles, documentat al segle x com rivus de Birlas o Berilas, d’origen incert.

Podríem dir que l’element més singular de Sant Pere és l’anomenat Pont Nou, un impressionant aqüeducte de 80 m de llargada per 25 d’alçada que transporta les aigües del rec per sober el torrent d’en guilló alimentant els molins i els horts.

Una atenció molt especial mereix la façana del Casal dels Marquesos de Llió, un dels pocs exemples d’edicifi gòtic de caràcter civil que es conserven a Catalunya. La façana, de 23 m d’amplada i 10 m d’alçada, està presidida per 8 finestres, 4 al primer pis que són trífores, i les 4 del segon que són bífores. Entre les unes i les altres hi trobem 4 escuts de llinatge dels Marquesos de Llió. Un cinquè escut de marbre corona l’arc de mig punt de la porta. Al molí del marquès (Cal Ròmul) en trobem dos més.

LA MEVA: urbanísme complicat d’aquesta població de l’Alt Penedès. Laberint de carrers i carrerons. destacar l’aqüeducte o Pont Nou com element patrimonial més característic juntament amb el Palau dels marquesos de Llo.

GALERIA FOTOGRÀFICA

localització

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s