Sant Pere Pescador

Sant Pere Pescador és un municipi de la comarca de l’Alt Empordà al centre de la badia de Roses. És un municipi de 18km2 amb una població de 2000 habitants.

L’Església Parroquial dedicada a Sant Pere (s.XIV) fou construïda l’any 1682 a on antigament s’emplaçava l’antiga església romànica. Es construí formant una nau amb capelles laterals i capçalera poligonal. A la banda de tramuntana de l’església actual hi ha els vestigis del primitiu temple romànic.

La gran Casa dels Caramany es troba al costat septentrional de l’església, en la part nort-est de l’antic recinte fortificat. Es creu que fou alçat en el mateix lloc on hi havia el Castell medieval de Sant Pere. L’actual edifici presenta elements constructius que van dels segles XVI al XIX.

En el mur de migdia hi ha dues finestres del segle XVI, una d’elles amb un senzill arc conopial. Davant de la façana de llevant hi ha l’entrada principal que presenta un gran escut, en relleu, dels Caramany que ostenta la data 1883. La part mes vistent de l’edifici és la torre feta amb rajols que s’alça al nord-est, de planta rectangular (s. XVIII-XIX).

L’Oficina de turisme de Sant Pere Pescador està situada a l’entrada est del municipi. Aquí s’inicia el recorregut natural a l’entorn del riu Fluvià. Hi ha una zona d’esbarjo amb taules i bancs de fusta, a on poder descansar o fer un pícnic a la vora del riu.

LA MEVA: població amb activitat turística important. La badia de Roses, el Fluvià, els Aiguamolls de l’Empordà, etc. són uns paratges molt atractius a peu de Sant Pere Pescador. El poble sense ser molt atractiu destaca la gran Casa dels Caramany.

GALERIA FOTOGRÀFICA

localització

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s