Sant Quintí de Mediona

Sant Quintí de Mediona és un poble i municipi de la comarca del l’Alt Penedés. Està situaat al nord de la comarca, a la vall mitjana de la riera de Mediona.

La vila es va crear a partir dels segles X i XI, després dels combats entre sarraïns i cristians, quan des del castell de Mediona va baixar un contingent d’habitants que es va instal·lar a la vall del riu.

L’església parroquial del poble es troba citada el 962, i el 1097 consta com a cel·la o casa monàstica.

L’antic castell de Sant Quintí de Mediona, que pertanyia a la baronia de Mediona, està documentat des de l’any 977, fortificació construïda per les tropes liberals per evitar les revoltes tradicionalistes.

Tot just passat el congost de Mediona, la riera és encara de curs intermitent, però rep de seguida l’aportació de les Deus, surgència considerada de les més importants del Penedès. Les Deus es troben a la riba dreta de la riera; tenen vint-i-tres brocs arranjats per a rajar l’aigua i una cova al costat, amb gorgs i corrents d’aigua subterranis, d’un dels quals surt la font de l’exterior. En aquest indret la riera passa a un desnivell on l’erosió ha originat diverses formacions capritxoses.

LA MEVA: pocs atractius d’aquesta població de l’Alt Penedès, amb una estructura urbana complicada. Les fonts i les grutes del Parc de Les Deus és el més interessant. 

GALERIA FOTOGRÀFICA

localització

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s