Sant Sadurní d’Anoia

Els seus orígens provenen de l’antiga parròquia de St. Sadurní de Subirats , de la qual s’independitzà com a municipi l’any 1768. Aleshores prengué el seu actual nom en distinció del riu Anoia que travessa la part central del terme.

Ja en aquella època el conreu de la vinya i l’elaboració de vi en constituïen la principal ocupació i gràcies a la seva situació i el seu conjunt de terres fèrtils, aconseguí desenvolupar-se i prosperar fins a finals del 1800, quan visqué el seu moment més àlgid.

El 1887 la plaga de la fil·loxera, que ja havia destruït les vinyes franceses, arribà a Sant Sadurní i arruïnà les vinyes i la vila.

Enguany Sant Sadurní, amb uns 13.000 habitants, és la Capital del Cava indiscutible. Més de vuitanta cases elaboradores locals produeixen el noranta per cent de tot el cava de l’Estat i, d’entre aquestes, les principals avui dia exporten amb la DO Cava a arreu del món.

Com a mostres de gòtic i romànic, cal no oblidar l’església parroquial, de la qual destaca el campanar octogonal, relíquia de l’antic temple gòtic, i el pòrtic remodelat l’any 1924.

A Sant Sadurní hi tenim diferents edificis catalogats com a Monument Històric Artístic Nacional com són: la Sala d’Expedicions, ara Sala de Recepció, el Celler Gran i el Porxo de les Premses, on avui s’ubica el museu.

Visitar la Cava de Codorniu és visitar part del nostre patrimoni històric artístic, ja que estan catalogades des de 1976 com a conjunt històric artístic. Impressionant obra civil de mitjan el segle XIX (Ruta modernista).

LA MEVA: un dissabte de mercat, difícil fer fotografies. Sens dubte, la temàtica del cava és la vida quotidiana i la història d’aquesta població. Una població no gaire bonica però visitar els cellers és un plaer pels ulls i pel paladar. 

GALERIA FOTOGRÀFICA

localització

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s