Sant Sebastià dels Gorgs

L’indret dels Gorgs és esmentat per primer cop l’any 976, mentre que l’església de Sant Sebastià no es troba fins el 1024, en una donació de terres al seu favor. En el testament d’Ermengarda, filla del compte Borrell II de Barcelona, l’església fou beneficiària amb diverses donacions i alhora disposava que s’establissin quatre monjos. Esdevingué un monestir familiar, on els descendents havien de ser enterrats.

santsebastiogorgsfotografia: F.Avellaneda

santsebastiangorgs1fotografia: F.Avellaneda

Es desconeix la data exacta de la consagració de l’església i del començament de la vida monàstica en aquest indret, però en tot cas ja funcionava el 1043, essent el monestir més important d’aquest territori.

monestir_st_sebastia_dels_gorgs_1

L’edifici es va anar deteriorant i es van haver de fer obres el segle XIV i el 1606. El 1820 la casa fou secularitzada i el lloc fou subhastat. La desamortització va portar el tancament definitiu de l’establiment que va passar a mans particulars, excepte l’església que va passar a dependre de la parròquia d’Avinyonet. Darrerament s’hi ha fet obres de consolidació i restauració.

LA MEVA: no vaig poder entrar en el seu interior, tancada per que em vaig equivocar de dissabte, només és obert el primer i tercer dissabte de cada mes.

FITXA TÈCNICA

+monestirs

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s