Santa Cristina d’Aro

Està situat al sud del Baix Empordà i comprèn gairebé tota la capçalera de la Vall d’Aro, travessada pel riu Ridaura, el qual parteix el terme municipal en dos.

Aquest municipi, independent des de l’any 1858, està format per quatre pobles i es formaren a redós de les esglésies parroquials d’època medieval. Són els de Santa Cristina d’Aro, Bell-lloc d’Aro i Romanyà de la Selva –al nord del Ridaura–, i Solius –al sud–.

Té les estructures bàsiques d’un edifici preromànic del segle X. S’hi combinen elements de la tradició arquitectònica (arcs de ferradura) amb elements de la nova arquitectura que aparegué al país al primer terç del segle XI (absis semicircular amb arc presbiteral, i elements decoratius llombards). El temple té dues naus i transepte.

La Ruta del Carrilet té un recorregut de 39,7 Km. Amb una pendent suau des de Girona (70 Km) fins a Sant Feliu de Guíxols (15Km) i té el punt més alt a Cassà de la Selva (130 Km). Seguint l’antic tren de via estreta Girona-Sant Feliu podrem conèixer dues comarques: el Gironès i el Baix Empordà.

Casa catalana de l’any 1850 on s’exposen autòmats, pòsters, aparells de màgia de diferentes èpoques, etc. Important col.lecció màgica recopilada durant molts anys.

LA MEVA: en el seu moment, coneguda pels seus col.lapses circulatoris. Actualment bastant renovada amb un molt petit nucli antic. Els atractius important són les seves rutes btt i el senderisme, sense oblidar les restes arqueològiques.

GALERIA FOTOGRÀFICA

localització