Santa Susanna

Santa Susanna és un municipi de la comarca del Maresme. Si situa arran la costa, entre Malgrat de Mar i Pineda de Mar.

L’església parroquial de Santa Susanna és un edifici senzill construït durant la postguerra amb l’esforç de tots els veïns, fins i tot amb el seu treball personal i gratuït. Destaquen les pintures del presbiteri fetes per Aurelio Crosiet.

Es tenen dades de la vila des de l’any 1024. Però la seva història comença, pel que sabem, a les terres de la vall situada entre el turó de Gràcia i el turó de la Guàrdia, quan els pagesos de la zona van decidir poblar-les.

Sembla que els antics habitants, pagesos, van decidir poblar primerament la zona superior de la riera, la part alta de Santa Susanna, per protegir-se dels perills del mar. Però a poc a poc es van anar poblant les zones més properes a la costa. Va néixer Can Ratés, Can Jordà, Can Mestres, etc.

El desenvolupament d’una zona hotelera i turística propera a la costa ha permès a la població del Maresme poder donar-se a conèixer a nivell internacional i ha permès una gran millora en tot l’àmbit de la població.

Un altre edifici destacable de Santa Susanna és l’ermita de la Mare de Déu de Gràcia, que es troba dins del terme municipal i pertany a la parròquia de Santa Susanna, tot i que és propietat del municipi veí de Pineda de Mar.

Va ser construïda per iniciativa d’un grup de mariners l’any 1715.

LA MEVA: petita població dividida en tres zones: hotels a la platja, nucli antic al espai planer del municipi i urbanitzacións a la zona més muntanyosa. 

GALERIA FOTOGRÀFICA

localització

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s