Sarrià de Ter

Sarrià de Ter és un municipi de la provincia de Girona, a la comarca del Gironès i forma part de l’àrea urbana de la ciutat de Girona.

El nucli més antic de poblament del municipi és Sarrià de Dalt, situat a la riba esquerra de la riera de Xuncla. Les cases que envolten l’església de Santa Pau i el poblament rural dispers a l’oest del terme van ser l’origen del municipi a partir del segle XII.

Parròquia de Sant Pau de Sarrià. Al nucli de Sarrià de Dalt. Documentada del segle xi, com a possessió del monestir de Sant Pere de Galligants (Girona). El 1698 era lloc reial.

Ja a finals del segle XVII i primers del XVIII es començà a constituir el nucli de Sarrià de Baix al costat del camí de Girona a Perpinyà que travessava el riu Ter.

Parròquia de Nostra Senyora de la Misericòrdia, al nucli de Sarrià de Baix. Temple iniciat cap al 1800, Edifici de Rafael Masó.

La vil.la romana del Pla de l’Horta, ubicada dins el nucli urbà, la vil.la es va construir a la banda occidental de la plana, arrecerada contra la vessant oriental d’un petit turó, en un entorn privilegiat A uns cinc-cents metres a llevant hi circulava la Via Augusta.

LA MEVA: en un entorn atapaït de naus industrials i una població dividida pel riu Ter, Tot plegat no massa atractiu però per que no visitar-ho.

GALERIA FOTOGRÀFICA

localització