Serinyà

Serinyà és un municipi a la comarca del Pla de l’Estany, situat a la dreta del riu Ser, al nord-oest de la comarca, just al límit amb la comarca de la Garrotxa. A la vall baixa del riu Ser i la seva confluència amb el Fluvià hi ha la resclosa de Serinyà i una central elèctrica en explotació des de 1935.

Serinyà nasqué en el Castell de Taià (actual can Parellà) era un feu  del Monestir de Sant Esteve de Banyoles i del comtat de Girona, fins que aquests els van donar la carta de llibertat.

Fundada el 1182, l’església de Sant Andreu és un clar exemplar d’edifici romànic del segle xii construïda amb una nau central i un absis quasi circular mostra una bellesa increïble tot i que en el temps de les carlinades va estar saquejada durant molt temps i fins i tot va patir algun incendi.

L’ermita de Sant Miquel de Sesvinyes està construïda al segle XIII. Està situada a l’exterior del nucli urbà, ubicada en una zona muntanyosa però de fàcil accés amb qualsevol vehicle, ja que hi ha una pista forestal molt ben cuidada, anualment s’hi fa un aplec.

El Parc de les Coves Prehistòriques és un paratge únic per apropar-se a l’escenari on vivien els caçadors recol·lectors de la prehistòria. Aquest indret el formen diversos abrics o coves oberts en un talús de roca travertínica, dels quals, els més significatius (la cova de l’Arbreda, la cova de Mollet i la cova del Reclau Viver) poden visitar-se.

LA MEVA: petita població poc interessant. Pendent de visitar les Coves Prehistòriques.

GALERIA FOTOGRÀFICA

localització