Setcases

Setcases (documentat des de l’any 965), té un origen llegendari que diu que una família de ramaders, un pare i set fills que no havien pujat mai a muntanya, es va aturar al pla dels Hospitalets perquè les ovelles pasturessin. Quan feia dos dies que hi eren, va començar a nevar i els fills restaren meravellats perquè no havien vist mai aquelles volves blanques. Corregueren a dir-ho al pare que era cec. El pare els explicà que allò era neu, que arribaria a cobrir tota l’herba i que les ovelles es moririen de fam.

Van anar-se’n tot seguit avall i el pare va decidir que romandrien allò on hi hagués saüc i allà es van quedar. El lloc era plaent i cada un dels fills va construir la seva cabana. Per això el poble que va crèixer a l’entorn de les primeres cabanes és conegut amb el nom de Setcases.

Actualment el nombre de cases ja és molt superior al dels seus inicis; fins i tot el nombre d’hostals i restaurants sobrepassa la llegendària quantitat de set.

L’església conserva un retaule barroc dedicat a Sant Miquel i únic a tota la vall de Camprodon.

L’extens municipi de Setcases (48,91 Km2 ) forma l’extrem Nord-oest de la Vall de Camprodon, a la capçalera del riu Ter.

Actualment és un centre turístic notable, tant per l’excursionisme com per l’esquí, amb l’estació de Vallter 2000.

LA MEVA: solament desplaçar-te per la carretera GIV5264 entre Camprodon i Setcases ja val la pena, la vall i tot el seu entorn m’agrada molt. A Setcases encara trobaràs algunes d’aquestes famoses 7 cases.

GALERIA FOTOGRÀFICA

localització

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s