Sils

El poble de Sils està situat al bell mig de la comarca de la Selva. Es troba al fons de la depressió de la Selva, que és delimitada al nord-est per la serra de les Gavarres, al sud-est per la serralada Litoral i a l’oest per les Guilleries. La zona està constituïda per terrenys paleozoics, amb un recobriment superficial pliocènic i quaternari.

L’Estany de Sils és una àrea de notable interès paisatgístic i singular dins un ambient mediterrani. En el paisatge vegetal aquàtic ocupen els indrets inundables, com creixenars, canyissars, bogars, comunitats de llenties d’aigua i herbassars de ciperàcies i juncàcies.

Abans del moment dels grans canvis ocorreguts a partir de la segona meitat del segle passat, un d’aquests territoris (Sils) comprenia les terres situades entre l’estany homònim i el camí reial, amb el centre històric en el reduït nucli de població agrupat al voltant de l’església de Santa Maria. L’indret més poblat era el nucli de Mallorquines, que transcorre en paral·lel a l’antic camí reial. Més enllà de Mallorquines, continuant pel camí reial, l’altre territori (Vallcanera) presentava un poblament absolutament dispers, centrat per l’església de Santa Eulàlia.

Santa Maria de Sils és una església de Sils (Selva) amb elements barrocs i neoclàssics, inclosa a l’Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya.

L’actual terme de Sils és el resultat de la unió de dues entitats territorials i administratives de caire exclusivament local que havien romàs separades fins a finals del segle XIX.

Les Mallorquines és un veïnat a una banda de la carretera de Sils a Santa Coloma de Farners.

LA MEVA: petita población, no gaire favorable i amb un potencial natural que és l’estany.

GALERIA FOTOGRÀFICA

localització

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s