Siurana d’Empordà

Siurana és un poble i municipi de la comarca de l’Alt Empordà.

Està situat entre els rius Fluvià i Muga, en terreny pla amb petits boscos de sureres i bedolls. El procés de dessecació dels estanys que va acabar el segle xix va fer que la seva  agricultura  canviés i passés a ser principalment de secà. Com que és a prop de la Costa Brava el turisme ha anat creixent.

Està documentat al segle x com Siveriana, antropònim llatí derivat de Severus. El segle xi apareix com Ciurana i al segle xiv la parròquia de Santa Coloma de Siurana. En el fogatge del segle xv s’anomena Siurana d’Empordà, de la vegueria de Girona, amb un determinatiu per diferenciar-la de Siurana de Prades

.El castell de Siurana està documentat des del 1231. En estat ruïnós, només queden parts de muralla i la base d’una torre circular.

L’església de Sta. Coloma es troba al punt més alt del municipi. Per davant de l’església passen les diferents carreteres que arriben al poble des dels diferents punts de la comarca. És un edifici d’una nau i amb capçalera carrada. Té com a particularitat que està encarada al nord, i no a llevant, com és la norma. A la façana hi ha la portalada, que és rectangular. A la seva llinda s’hi pot veure una inscripció, 1778, i una creu en baix relleu.

LA MEVA: pendent de visitar les restes del Castell. Petita població sense atractius.

GALERIA FOTOGRÀFICA

localització