Siurana

Siurana o Siurana de Prades, és un poble del terme municipal de Cornudella de Montsant a la comarca del Priorat. Situat a 737 metres d’altitud, sobre una cinglera de roca calcària, a l’extrem de les muntanyes de Prades i sobre el riu de Siurana.

Els llocs d’interés tenim l’església romànica de Santa Maria de Siurana (segles XII i XIII), les restes del castell àrab, en aquella època Siurana era un important punt de defensa de la frontera islàmica i va ser el darrer reducte musulmà de Catalunya conquerit entre el 1153 i 1154.

També podem gaudir del Salt de la Reina Mora és un cingle conegut amb aquest nom gràcies a la llegenda d’Abdelazia, filla del Valí de Siurana i de les boniques vistes des La Trona i les vies d’escalada d’aquesta localitat són conegudes arreu del món.

El castell està situat arran del cingle, en una elevació davant del poble, protegint l’únic accés natural possible. En resten murs, la base de la torre i una cambra amb volta reforçada per un arc. Gran part de la construcció és feta amb carreus de gran mida i bona factura. Les restes cristianes es superposen a les restes d’una fortificació califal. El castell fou declarat Bé cultural d’interès nacional.

LA MEVA: Siurana, aquest petit poble és molt bonic i si coincideixes amb un dia clar, gaudiràs d’un esplèndid paisatge. 

GALERIA FOTOGRÀFICA

localització

+Priorat

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s