Solsona

Des de l’any 1594 ostenta el títol de ciutat, capital de la comarca del Solsonès (Lleida) i nucli urbà més important de la comarca i bisbat aconseguit al segle XVI.

El nucli medieval està format pel que actualment es coneix com a Nucli Antic, que s’aixeca al centre de l’actual nucli urbà i amb molts llocs d’interés:

La Catedral, d’estil gòtic i amb coneixenses de l’existència d’una església preromànica des de l’any 977.

A la dreta de la seva nau central s’hi venera la imatge de la Mare de Déu del Claustre, del segle XII, catalogada com una de les escultures més importants del romànic català.

Els portals i les muralles de la ciutat, construïdes i substituïdes entre el segle XI i segle XIV per fer-hi ampliacions. Per accedir al recinte emmurallat hi havia portals, que es tancaven al capvespre amb portes de fusta i s’obrien a la matinada. Actualment només se’n conserven tres: el portal del Pont, el portal de Llobera i el portal del Castell.

El Palau Episcopal i Museu Diocesà i Comarcal de Solsona, amb una façana principal com un dels exemples més destacats del neoclàssic català. El Museu Diocesà és dels primers a Catalunya, amb importants col.leccions del romànic, gòtic, renaixement i barroc.

La plaça Major és la plaça principal de la ciutat, una plaça porxada on es troben els principals carrers del nucli antic de la ciutat.

Torre de les Hores, datada abans de l’any 1500,tenia inicialment dues campanes: una per a tocar a foc i a sometent i l’altra per a utilitzar-se com a rellotge (actualment encara s’utilitza).

D’aquest campanar en destaca actualment el fet que s’hi penja el ruc durant el carnaval. Aquest costum recorda una llegenda que ha donat el renom de mata-rucs als solsonins i solsonines.

Hi han altres punts d’interès de la ciutat per visitar com el pou de gel, element del patrimoni de la ciutat magníficament restaurat i musealitzat, estructura de planta circular coberta amb una cúpula, que servia per emmagatzemar el gel obtingut del riu Negre o del forat de la Bòfia.

LA MEVA: És una ciutat molt monumental, senyorial i elegant, cal visitar-la!

GALERIA FOTOGRÀFICA

localització

+Solsonès

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s