Sort

El municipi de Sort té la intensitat d’un territori pirinenc que ocupa una superfície de 105 km2 a una alçada entre els 694 m. Tot ell està distribuit a banda i banda del riu Noguera Pallaresa  on s’hi situen els 15 nuclis de població que conformen el municipi.

La vila de Sort, famosa per l’administració de loteria La Bruixa d’Or, no significa sort encara que ho pugui semblar.

A més de ser el cap del municipi és la capital del Pallars Sobiràl, comarca de Catalunya amb més territori protegit, distribuit entre el Parc nacional d’Aigüestortes, únic parc de categoria nacional existent a Catalunya i el Parc Natural de l’Alt Pirineu, el més extens de Catalunya.

Sort és coneguda també per les activitats relacionades amb el piragüisme, amb una escola i un estadi d’aigües braves «L’Aigüerola», sobre el Noguera Pallaresa.

El Castell de Sort o dels Comptes de Pallars, situat a la part alta de la vila de Sort, ocupa un ample perímetre a 700 m d’altitud, en un gran terreny descobert de 1.934 m² de superfície, tancat per un seguit de murs que en delimiten el perímetre poligonal.

Descobrir La Vall d’Àssua i el Batlliu, us permetran descobrir els encantadors pobles del municipi de Sort: Bressui, Montardit de Baix, Montardit de Dalt, Llarvent, Enviny, Pujalt, Olp, Castellviny, Altron, Sorre, Bernui, Seurí, Llessui i La Bastida de Sort.

LA MEVA: cal reconèixer que en moltes ocasions només anem a Sort per comprar loteria o d’altres venim de pas pel Port de la Bonaigua. Sigui com sigui, és una població per aturar-s’hi. Fer-hi una estada i descobrir tots els petits pobles que el formen i l’entorn natural és una bona opció.

GALERIA FOTOGRÀFICA

localització

+Pallars Sobirà