Talarn

El municipi de Talarn, s’estén a la dreta de la Noguera Pallaresa, envoltant la població de Tremp. El terme és bàsicament pla, damunt de les aigües del pantà de Sant Antoni.

La vila de Talarn històrica és una antiga plaça forta medieval, amb muralles, torres als portals i als angles principals i portals d’accés a la vila closa.

El castell de Talarn era en el lloc més elevat i oriental de la vila closa, on encara avui dia es poden veure algunes restes. S’hi conserva la Torre de la Presó i el Pla del Castell, l’antic pati d’armes.

Els carrers conserven l’aspecte del segle XVII, moment de major esplendor, amb algunes cases nobles, entre les quals destaca la del baró d’Eroles. També destaca l’antiga font de Caps, als afores de la vila, d’interès artístic i històric, fou bastida a  primers del segle XIX.

L’església parroquial és dedicada a sant Martí. Tot i constar documentada des del 1097, el temple actual és principalment de la reconstrucció del 1639. És d’una sola nau, de grans dimensions,

La vila de Talarn és l’antiga capital de la comarca del Pallars Jussà, condició que perdé a favor de Tremp a finals de l’edat mitjana.

En aquesta zona es produeixen vins d’una gran qualitat de la DO Costers del Segre i que porten el nom de Castell d’Encús. 

LA MEVA: més coneguda (per desgràcia) per la presència dins el seu terrritori de l’Acadèmia General Bàsica de Sotsoficials.

GALERIA FOTOGRÀFICA

localització

+Pallars Jussà