Taradell

La vila de Taradell és situada en la confluència de la Plana de Vic, amb el Montseny i Les Guilleries. Aquesta ubicació fa que Taradell abasti un territori de mestissatge entre la muntanya i la plana. Dos espais que es donen la mà en el nucli principal de població d’aquesta vila.

Taradell és un municipi que facilita, mitjançant una densa xarxa de camins, senders i corriols, l’activitat esportiva i el lleure, amb especial incidència en caminades i excursions a indrets de notable interès cultural i paisatgístic: el castell de Taradell, les coves d’en Rocaguinarda, la tomba de Gasala, el santuari de Puig-l’agulla ja dins del terme de Sant Julià de Vilatorta, i la mateixa Enclusa.

Al nucli urbà de Taradell conserva, després d’un arranjament urbanístic, l’antiga Sagrera -que originà el municipi-, així com un sector, més o menys disseminat, de cases de pedra -amb les seves llindes tradicionals- de l’època del primer gran creixement de la vila (segles XVI al XVIII).

Entre altres atractius d’aquest municipi, cal fer esment també de l’església parroquial de Sant Genís, amb un magnífic campanar romànic d’estil llombard reproduït al Poble Espanyol de Barcelona, la capella de Santa Llúcia (s.XVI), la torre gòtica de Don Carles, l’ermita de Sant Quirze i Santa Julita, que es troba a la urbanització de la Roca i l’entorn de la Font Gran amb un gran plàtan catalogat com a arbre monumental de Catalunya que podria ser del darrer terç del segle XIX.

LA MEVA: petita població amb un campanar espectacular.

GALERIA FOTOGRÀFICA

localització

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s