Tavertet

El terme municipal de Tavertet té una extensió de 32,17 km2, està situat al nordest de la comarca d’Osona dins la subcomarca del Collsacabra. El nucli urbà està a una alçada de 869m.

Tot el poble és declarat Bé d’Interès Cultural, amb un nucli urbà que conserva quaranta cases bastides entre els segles XVII i XVIII.

Té monuments romànics: l’església de Sant Cristòfol (s. XI-XVI), situada dins del poble; Sant Corneli, ermita situada al cim d’un petit puig als afores, és damunt d’un assentament prehistòric; Sant Bartomeu Sesgorgues (s. XII-XVII-XVIII), a sobre l’engorjat de la riera de les Gorgues, i Santa Cília (s. XI), gairebé en ruïnes. La masia de la Torre té una torre de guaita perqué és gòtica (s. XIII-XIV). Sant Miquel de Sorerols, del segle XI, és un bell exemple d’església.

St. Cristòfol: Romànica, s. XI, amb absis circular. Nau central romànica i nau lateral gòtica. Imatge de la MAre de Déu del Cor. Església del nucli de Tavertet.

Però sens dubte el més espectacular són les cingleres que limiten amb la vall del Ter. Des de Tavertet es poden fer nombroses sortides i itineraris entre el Collsacabra, la Vall de Sau i les Guilleries.

Des dels cingles de Tavertet podem gaudir d’aquesta espectacular vista d’aquests dos elements de la natura que ens brinda una altra vegada el Cabrerès: el salt de Tirabous i el Morro de l’Abella.

LA MEVA: un enamorat del Collsacabra com jo, un poble petit i bonic i uns paratges com en lloc.

GALERIA FOTOGRÀFICA

localització