Termes romanes de Caldes de Montbui

Caldes de Montbui és una vila que es troba al bell mig del Vallès Oriental, a 30 quilòmetres de Barcelona, i gira des de temps remots a l’entorn de l’aigua termal. Té el privilegi de ser la primera vila termal de Catalunya i de posseir les termes romanes més
ben conservades de la península.

patrimoni.caldes1

Quan els romans arribaren al Vallès, es varen sentir atrets de seguida per les propietats guaridores de l’aigua calenta que brollava en aquest indret. Ja des d’aquesta època, la vila de Caldes de Montbui es va convertir en una estació termal al voltant de la qual es va desenvolupar un intens poblament rural. Les restes que avui podem admirar consti
tueixen un dels pocs conjunts termals romans que es conserven a Europa i estan declarades com a Bé Cultural d’Interés Nacional.

patrimoni.caldes3

Les Termes Romanes de Caldes de Montbui eren medicinals i hi havia un conjunt d’espais on es desenvolupaven diferents tractaments terapèutics als quals s’afegien una sèrie d’activitats relacionades amb la higiene i l’oci. La piscina termal que avui dia es veu és només una part del gran conjunt termal que hi havia en temps dels romans.
Aquest s’estenia per l’antic hospital (actualment Thermalia), els balnearis Rius i Broquetas, i per l’actual plaça de la Font del Lleó.

patrimoni.caldes

Fins al moment, s’han localitzat 15 àmbits del conjunt termal romà, malgrat que possiblement en resten molts més per trovar.

LA MEVA: molt restaurades però és evident la seva importancia. Caldes de Montbui és un població que s’ha de visitar. També hi trobareu un museu del termalisme.

FITXA TECNICA

+restes patrimonials