Termes Romanes de Sant Boi

Les Termes Romanes de Sant Boi són els banys pertanyents a una propietat privada de l’època més ben conservats de Catalunya. Van ser construïdes durant les acaballes del segle II dC, en un època d’esplendor de la zona. L’edifici termal va estar en ple funcionament fins al segle V de la nostra era.

santboi_0024_phixrfotografia: F.Avellaneda

Al segle XVII s’hi va construir una casa al damunt, la qual cosa n’ha permès una millor conservació. Les termes es van localitzar l’any 1953 gràcies a un document de 1826, interpretat per l’historiador santboià Carles Martí i Vila.

santboi_0025_phixrfotografia: F.Avellaneda

santboi_0027_phixrfotografia: F.Avellaneda

Les termes de Sant Boi estaven formades per dos cossos d’edificació paral·lels. L’un contenia les cambres fredes: l’apodyterium o vestidor i el frigidarium i la cella piscinalis (la sala i la piscina freda). L’altre albergava les cambres calentes: tepydarium o sala tèbia, sudatorium o sala de bany de vapor i caldarium o sala de bany calent.

santboi_0026_phixrfotografia: F.Avellaneda

Amb el descobriment dels banys també es va localitzar un centre de producció d’àmfores a sota del frigidarium datat del 30-20 aC.

LA MEVA: tot i només obrir els diumenges, des l’exterior de l’edifici és visible aquest espai.

FITXA TÈCNICA

+restes patrimonials