Tordera

Tordera es troba a 36 Km de Girona i a uns 64 de Barcelona i és el municipi més gran de la comarca del Maresme, amb prop de 84 km2 d’extensió.

Es tracta del municipi més gran en extensió de la comarca en qüestió (més gran que la pròpia capital, Mataró) i es compon d’un nucli històric que neix just al costat del riu Tordera.

Disposa d’un cúmul de barris, així com de moltes urbanitzacions disperses per tot el seu territori: St. Daniel, Niàgara Park, Agora Park, St. Pere de Riu, Hortsavinyà, Mas Mora, Mas Reixach, Roca Rossa, Les Ferreres, Can Camps, Sant Llop, Terra Brava i Tordera Park en són exemples.

Al centre de la vila, trobem l’església parroquial de Sant Esteve, esmentada el 977 en un document; és d’origen romànic (es conserva part del campanar) i fou reconstruït als segles XVI i XVIII. La façana té un portal barroc i dos balcons amb balustres. Té tres naus i planta de creu llatina.

A banda de l’església parroquial, cal esmentar les set ermites bastides per honrar els patrons dels set veïnats del terme municipal de Tordera.

Sant Daniel de Tordera és una obra del municipi de Tordera (Maresme) inclosa en l’Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya.

La Tordera neix a la Font Bona, en el Coll de Sant Marçal al Montseny. Té un recorregut de 61,5 km i és de règim torrencial. Es diu que el seu delta té una superfície de 8 km². La conca de la Tordera i els seus afluents tenen una superfície total de 894 km².

Els corrents subterranis són molt més importants que els superficials, ja que a l’estiu no porta aigua a la part baixa (superficialment), i d’ell en treuen l’aigua molts dels pobles propers.

L’Estany de can Torrent és un estany d’inundació temporal, que conserva aigua pràcticament tot l’any al sector principal, situat al nord-est, i s’estén fins a assolir una superfície molt superior a les èpoques molt plujoses.

L’estany de Can Raba és una zona humida de 4,33 Ha, formada per un estany d’aigües permanents. Antigament l’estany, d’origen natural, podia abastar una superfície màxima de 7Ha. Actualment, la construcció de diverses infraestructures viàries a l’entorn de la zona humida, i fins i tot partint-la, ha modificat el funcionament hidrològic de la zona, reduint molt la seva superfície.

LA MEVA: molt conegut pel seu mercat setmanal del Diumenge. No sent una població gaire bonica, si que és interesant en temàtica com les ermites i les zones humides.

GALERIA FOTOGRÀFICA

localització

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s