El terme de Torredembarra va ser habitat a l’època romana, com ho palesen les restes de la Vil·la del Moro (s.I aC – s. II dC), aquesta residència, centre de control polític i econòmic d’un territori, és una de les vil·les romanes més antigues de Catalunya.
Els orígens de l’actual municipi són medievals i es remunten al s. XI, quan els comtes de Barcelona, Ramon Berenguer I i Almodis, atorguen diverses cartes pobles per fixar la població a la marca del Gaià: Tamarit 1053, Clarà 1057 i Puigperdiguers 1066.
El Castell és l’actual seu de l’Ajuntament de Torredembarra és l’únic edifici civil de nova planta del Renaixement català que es conserva a Catalunya. Es va començar a construir l’any 1565 i el va acabar 15 anys després. L’edifici es va projectar com una residència-fortalesa que dominés la població.
De planta quadrada i amb quatre torres als cantons, es situà al punt més alt de la vila i, seguint la tradició mediterrània.
De la muralla que envoltava la vila al S. XVII es conserven dos portals d’entrada: el de Padrines (carretera de la Riera- Plaça del Castell), i el dela Bassa (carrer ample). També queden restes d’un contrafort al carrer Mañé i Flaquer.
El far és un nou equipament que va entrar en servei el dia 1 de gener de l’any 2000. Es tracta del darrer far construït a l’Estat Espanyol el segle XX i va ser dissenyat per l’arquitecte Josep Maria Llinàs.
Té una alçada de pla focal sobre el nivell del mar de 58 metres i sobre el terreny de 38, amb un abast geogràfic de 20 milles. Aquest far és el que té la torre més alta de tots els fars de Catalunya.
Entre els carrers d’Eduard Benot i de Joan Güell, ens trobem amb l’actual església de St. Pere, unida amb l’antiga formant tot un cos i que es va acabar de construir en 1680.
Posteriorment, al S. XVIII el temple es dotà de bona part dels seus elements ornamentals: l’orgue barroc (al 1705), finalització dels campanars, creuer i absis.
Dins d’aquesta església destaquem dos elements: el quadre de Sta. Rosalia i l’orgue Barroc (1705).
Just davant de l’església de Sant Pere Apòstol hi veurem la Torre de la Vila.
És l’edifici més antic que resta a la població, probablement del segle XII o XIII d’estil mudèjar i es considera que podria formar part del castell vell.
Envoltant la pl. del Castell, mereix una atenció especial la zona que formen els carrers Ample, Baix de Sant Pere, Eduard Benot i Carnisseria, on es poden trobar edificis interessants, principalment dels segles XVIII i XIX.
LA MEVA: bonica població, especial el seu nucli històric. Enorme platja i entorn especial la zona del far.