Torrent

El poble de Torrent d’Empordà és emplaçat ala capçalera del rierol que li ha donat el nom, al peu de la serra, en un paratge obert vers llevant, de cara a la plana.

El  nucli és format per una trentena de cases agrupades a l’entorn del temple parraquial de forma desgavellada. Hi han carrerons estrets i molt curts i una gran esplanada o plaça a la sortida de la porta medieval del recinte del castell, encara conservada.

L’església parroquial de Sant Vicenç, documentada des del segle XIV, havia estat sufragània de Sant Feliu de Boada. L’actual edifici, de considerables dimensions, fou bastat el segle XVIII. És d’una nau amb capelles laterals i absis poligonal. Al parament exterior del seu mur de e capçalera hom pot veure una làpida commemorativa de l’inici de les obres del temple.

Del castell de Torrent resten dempeus alguns vestigis del seu recinte mural. El portal, a llevant, és de mig punt i de gran dovellatge, al seu damunt hi havia restes d’un gran matacà, que ha finals de 1980 va ser reconstruït amb molt poca traça. A l’angle nord-est del recinte hi ha una torre circular que no conserva la part superior.

Algunes cases del poble tenen llindes amb inscripcions del segle XVIII; alguns ràfecs de teulada decorats són de la mateixa centúria.

LA MEVA: l’edifici de l’ajuntament el pitjor , trencador en negatiu.

GALERIA FOTOGRÀFICA

localització