Torroella de Fluvià

El poble de Torroella de Fluvià és un municipi de la comarca de l’Alt Empordà, és documentat des del segle X i XI com a Torroella, Torricella i Torrezella i la seva església des del 1279. A finals del segle XIV consta ja amb la seva advocació actual a sant Cebrià.

Està dividit en dos sectors o barris separats uns 300 metres: la Força a ponent i la Vila a llevant.

Gairebé totes les façanes de les seves cases presenten porta i finestres de caràcter gòtico-renaixentista del segle XVI. Cal destacar-ne Can Sopa, Cal Sastre, Can Bardem, Can Migueló, Can Puig i Can Masset. Fora del barri de la Força, cal esmentar Ca l’Albanyà, que inclou una torre de planta quadrangular del recinte fortificat, i Mas Sastre.

L’element més important del barri de la Vila és l’església parroquial de Sant Cebrià, edifici romànic tardà dels segles XII-XIII.

El barri de la Força és el més antic. Per restes conservades i per l’estructura dels carrers cal suposar que la Força era envoltada per un recinte emmurallat, potser del segle XII-XIII, de planta allargada i estreta. El carrer més important, anomenat també de la Força, centra el conjunt.

LA MEVA: petita població una mica més arreglada que altres del seu voltant. Costa trobar l’església.

GALERIA FOTOGRÀFICA

localització