Torroella de Montgrí

És una vila i municipi de la comarca del Baix Empordà, situat al peu del massís del Montgrí.

Les resta de poblament al municipi de Torroella es remunten al Paleolític (Cau del Duc). Així mateix s’hi han trobat restes de l’època romana (Camp de la Gruta, Torre Gran, altres).

A Torroella hi ha diversos elements amb interès patrimonial, turístic o cultural. Destaca per la seva omnipresència el Castell de Montgrí, al cim del Montgrí.

Ja en plena vila vella hi ha el palau lo Mirador, medieval i reformat al començament del segle XX, actualment és un hotel-restaurant. Pràcticament adossat a aquest hi ha l’església parroquial de Sant Genís, notable edifici gòtic.

En aquest sector encara trobem restes de les muralles, incloent-hi dues torres, la Torre de les Bruixes i el Portal de Santa Caterina.

El centre de Torroella també compta amb uns palaus que acullen institucions de caràcter cultural: La seu torroellenca de la Fundació Vila Casas, al Palau Solterra; la Fundació Mascort, a la Casa Galibern, del segle XIX; o el Museu de la Mediterrània.

La Capella de Sant Antoni, al costat de l’Ajuntament, reconvertida en sala d’exposicions municipal.

LA MEVA: el nucli antic històric d’aquesta població té un patrimoni important, però vull destacar un bon nombre de palaus i edificis nobles.

GALERIA FOTOGRÀFICA

localització

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s