Vic

Vic és una interessant ciutat de l’interior de Catalunya que conserva les tradicions i l’essència pròpia de l’interior del país. Al llarg de la història, Vic ha estat una ciutat romana, seu d’un comtat medieval, capital de la comarca, i centre d’un extens bisbat.

Passejar pels carrers estrets del seu centre històric ét sorprendrà per un bon nombre d’edificis notables de totes les èpoques i estils. La Plaça Major és impressionant. S’hi celebra el mercat dos cops a la setmana, dimarts i dissabte.

L’actual catedral de Vic és d’estil neoclàssic, tot i que el segle IX ja hi havia en el mateix emplaçament el conjunt catedralici romànic. L’interior de la catedral de Vic presenta una imatge del tot sorprenent.

El Museu Episcopal de Vic ocupa un lloc important entre els museus de Catalunya, per la qualitat de les col·leccions que aplega.

El temple romà fou construït el segle II. Avui dia encara podem observar elements originals de l’època.

El pont de Queralt era una de les principals entrades a la ciutat emmurallada.

La seva situació geogràfica, a només 69 km de Barcelona i 60 km de Girona, n’ha fet una de les capitals de la Catalunya central.

LA MEVA: A Vic hi he estat nombroses vegades, principalment per visitar la seva Plaça Major que és el que més m’atrau o m’hi quedo a menjar per què em ve de pas quant faig rutes. Vic és antiga i monumental, però a la vegada renovada i atractiva.

GALERIA FOTOGRÀFICA

localització

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s