Vil.la romana del Pla de Palol

La Vil.la romana del Pla de Palol (Platja d’Aro), és coneguda des de l’any 1876, però no es va excavar per primer cop fins el 1959, moment en que es va poder documentar l’existència d’un notable conjunt termal.

pa2_phixrfotografia: F.Avellaneda

pa3_phixrfotografia: F.Avellaneda

El conjunt d’intervencions indiques que són una petita part del que va ser un gran complex arquitectònic. La presència de les termes ens assenyala l’existència d’una part residencial, segurament molt luxosa. En canvi, en la zona excavada pertany a la part rústica de la vil.la, un espai d’emmagatzematge dels productes conreats al camp o per elaborar objectes manufacturats.

pa7_phixrfotografia: F.Avellaneda

pa8_phixrfotografia: F.Avellaneda

Per les restes trobades, va deselvolupar, durant el segle I dC una activitat econòmica notable, relacionada amb la viticultura amb producció i exportació de vi.

pa5_phixrfotografia: F.Avellaneda

pa9_phixrfotografia: F.Avellaneda

Arquitectònicament la vil.la s’estructura en dues o tres grans terrasses, un magatzem amb diverses tines, passadissos a les habitacions, gran espai com a pati, un gran depòsit i altres diverses grans tines soterrades, entre d’altres aspectes a anomenar.

LA MEVA: tot i passar pel davant en diverses ocasions, la nova senyalització m’ha fet descobrir-ho. Espai ben conservat i amb plafons explicatius. Molt interessant.

FITXA TÈCNICA

+restes patrimonials

 

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s