Viladecans

De la vila actual, el seu origen pot estar en una vila agrícola romana del segle I, situada en el lloc on es troba en l’actualitat l’Ermita de Sales, exceptuant algunes restes pre-romanes a la muntanya de Sant Ramon.

La Torre Vermella és una fortificació medieval situada a Viladecans el nom de la qual originalment era Torre Burgesa perquè era des d’on es controlava la Quadra Burgesa, controlada per jurisdicció del territori del Castell d’Eramprunyà . El seu nom actual es deu al color vermell característic de les roques del territori del *Eramprunyà amb les quals està construïda.

Edifici dels anys quaranta del segle XX que substitueix l’església anterior, del segle XVIII, destruïda durant la guerra civil. És un temple d’aire neorenaixentista, de tres naus separades per arcs de mig punt sobre columnes de maó.

Torre del Baró és un gran casal fortificat que presidia l’antiga quadra de Viladecans, jurisdicció depenent del castell d’Eramprunyà. Es tracta d’un lloc molt antic, com ho testimonien les restes de mur trobades en les excavacions arqueològiques i datades a finals del segle X.

Can Modolell és una antiga masia adossada a una torre de defensa, segurament del segle XIV. L’edifici s’inscriu en un estil a cavall entre l’historicisme neogòtic i el modernisme que començava a popularitzar-se a Catalunya en aquells anys. La torratxa de maó vist on hi ha el rellotge va ser afegida durant els anys quaranta del segle XX.

LA MEVA: els edificis més importants del seu patrimoni són prou impressionants com per visitar-los. 

GALERIA FOTOGRÀFICA

localització