Vilamalla

Vilamalla és un municipi de la comarca de l’Alt Empordà. El terme està entre els rius Manol i Fluvià.

Amb el nom de Villa Dalmalia apareix documentada l’any 974, com a possessió del monestir de Sant Pere de Rodes, dins de l’antic comtat d’Empúries.

L’església parroquial de Sant Vicenç de Vilamalla està situada a l’extrem nord del poble. És un edifici d’una sola nau sense absis. La volta de la nau és apuntada. La façana d’accés, situada a ponent, té la portada amb arcs de mig punt en degradació, llinda i timpà llis.

La parròquia de Sant Vicenç de Vilamalla és esmentada documentalment des del segle X. L’edifici del temple segurament data del segle XIII, ja que la seva tipologia és característica de les esglésies bastides durant la darrera època del romànic.

La proximitat amb Figueres i amb vies de comunicació importants ha fet que s’hi instal·lessin nombroses indústries, i es creessin polígons industrials, base de l’auge de l’economina local.

LA MEVA: petita població. La renovació del paviment i voreres de tot el seu nucli històric i així com un bon manteniment dels seus edificis, té un efecte visual de poble arreglat i elegant.

GALERIA FOTOGRÀFICA

localització