Bellcaire de l’Empordà

De la mateixa manera que la majoria dels pobles de la plana empordanesa, Bellcaire està enfilat a dalt d’un petit puig des del qual domina la plana, que, en direcció nord, havia estat ocupada per l’enorme estany de Bellcaire. Aquest estany, com molts altres de l’Empordà, va ser dessecat a mitjan segle XVIII a fi d’aprofitar les terres per al conreu.

Bellcaire conserva, a la part més alta, el castell medieval que van fer construir els comtes d’Empúries a finals del segle XIII, empesos per motius estrategicomilitars de defensa enfront dels dominis que tenia la Corona catalana a Torroella de Montgrí i Albons.

El castell ha estat declarat Monument Històric Nacional per la Generalitat de Catalunya, i cada any serveix de marc per a una representació teatral de caràcter èpic en la qual s’escenifica l’obra Bandera de Catalunya, amb la participació d’un gran nombre de veïns del poble.

L’església romànica de Sant Joan de Bellcaire conserva diferents testimonis d’èpoques i estils diversos, principalment paleocristià, preromànic, romànic i gòtic.

LA MEVA: tots els voltants del castell està restaurat de forma no agressiva. 

GALERIA FOTOGRÀFICA

localització

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s