Cap de Creus

  • Parc Natural declarat l’any 1998
  • Paratge Natural d’Interés Nacional
  • Reserva Natural Integral Terrestre
  • Reserva Natural Integral Marina
  • Superfície: 10.813 hectàrees terrestres i 3.073 hectàrees marines
  • Classificació d’espais protegits

L’aspecte d’aquest espai natural i les seves característiques geològiques són peculiaritats que cal destacar, ja que les seves formes, estructures i afloraments constitueixen un conjunt únic en el qual estan representats fenòmens de metamorfisme, plegaments i fractures que permeten interpretar l’evolució dels terrenys més antics de Catalunya, formats en el Paleozoic.

creus.4

creus.7

L’activitat de l’aigua i del vent és la causa que en aquest entorn l’evolució sedimentària estigui més retardada que en la resta del litoral català, així, en lloc de platges sorrenques, en el Cap de Creus apareixen talls a manera de petites ries orientades per l’estructura de pissarra.

creus.2

creus.1

creus6 (1)

creus5

Les aus destaquen sobre qualsevol altre grup d’animals en el Cap de Creus, tant en nombre d’individus com en varietat d’espècies. Són abundants també les poblacions d’amfibis i rèptils, destacant la tortuga mediterrània -en perill d’extinció- i la tortuga de riu. Encara que la major riquesa biològica és més important en les profunditats marines.

creus8

El patrimoni històric i cultural és també un factor de gran riquesa i interès per visitar el parc natural. Destaca la quantitat de construccions megalítiques (dolmens) localitzades en els límits de la zona preservada, així com restes arqueològiques de les cultures grega i romana.

creus9

El Cap de Creus apareix dominada per la serra de Rodes, nom del monestir de Sant Pere de Rodes (segles XI-XIII), una autèntica joia de l’art romànic català.

LA MEVA: Sense dubtes, un lloc espectacular, per les formes rocoses, per la inclinació dels vegetals per la famosa tramuntana, per les construccions religioses (dolmens) i com no, pel monestir de Sant Pere de Rodes. Recomanable no anar-hi amb forta tramuntana.

FITXA TÈCNICA

 

 

 

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s