Dalí

Salvador Dalí, marquès de Dalí de Púbol, fou un pintor, decorador i escriptor empordanès, un dels principals representants del surrealisma. Dalí va tenir l’habilitat de forjar un estil personal i encara que el seu principal mitjà d’expressió va ser la pintura, també va fer incursions als camps del cinema, l’escultura, la moda, la joieria i el teatre.

museu-dali-2_phixrmuseu-dali-1_phixr

museu-dali-4_phixr

museu-dali8_phixr

museu-dali11_phixr

Sabé treballar enormement la seva faceta pública, essent la seva muller i musa, Gala Dalí, un dels personatges cabdals dins de la seva biografia.museu-dali-161_phixr

La Fundació Gala-Salvador Dalí gestiona diverses col·leccions d’obres de Salvador Dalí, un conjunt únic en quantitat, amplitud i profunditat amb més de 4.000 obres d’una gran varietat de tècniques, materials i suports.

museu-dali

pobles-cadaques

Una gran part d’aquestes obres s’exposen en la col·lecció permanent del Teatre-Museu Dalí, l’actual Casa-museu de Portlligat l’única casa estable de Salvador Dalí.

pubol7_phixr_phixr

El lloc on va viure i treballar habitualment fins que el 1982, amb la mort de Gala, va fixar la seva residència al Castell de Púbol on permet descobrir un edifici medieval on Salvador Dalí va materialitzar un desbordant esforç creatiu pensant en una persona: Gala.

LA MEVA: tot relacionat amb Dalí es originalitat, espectacular i digne de la seva visita.

FITXA TÈCNICA


Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s