Fornells de la Selva

Al nord limita amb el municipi de Girona; al sud, amb els de Riudellots de la Selva i Campllong; a l’est, amb els de Quart i Llambilles; i a l’oest, amb els de Vilablareix i Aiguaviva.

A l’entrada del poble, al mig d’uns jardins, hi trobem un monument al ferrocarril. Es tracta d’una locomotora construïda al voltant dels anys 60, motor Diesel, amb un pes de 50 tones i una llargada d’onze metres. És una peça de museu ja que actualment a l’Estat espanyol només en queden tres.

Començada a construïr al 1555. Al seu interior presenta formes gòtiques, amb tres capelles a cada banda i notables claus de volta policromades. El campanar es va acabar de construïr el 1620. Dedicada al màrtir del segle III Sant Cugat, el seu portal major és de línies renaixentistes. Les obres més recents que podem veure són tres pal·lis pintats dels anys 1990 i 1998, obra de Josep Pujol, Ignasi Esteve i Ció Abellí.

LA MEVA: petit poble amb una església bonica. Agraeixo al Mn. de les seves explicacions sobre aquesta església, (entre altres la caigua de una pedra des del sostre en plena misa).

GALERIA FOTOGRÀFICA

localització

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s