Gelida

Gelida és un municipi de la comarca de l’Alt Penedès.

El terme municial ocupa principalment una àrea muntanyenca situada en l’extrem nord del Massís de l’Ordal, que descendex cap al nord per a formar la vall inferior del Riu Anoia abans de desembocar en el Riu Llobregat.

La seva ubicació en un vessant és la causa de la seva gran variació en altura sobre el nivell del mar: el punt més baix habitat del municipi es troba a 86 metres, on hi ha l’estació del ferrocarril.

El punt mitjà del nucli principal (Gelida) se situa als 199 metres de la plaça de l’Església, i el màxim dins la població es troba al castell (290 msnm) i a la urbanització de Martivell (275 msnm). L’altura màxima del municipi es registra al Puig de les Agulles, de 652 metres.

El Castell de Gelida, documentat des de l’any 945, forma part de la línia de fortificació que controlava el Penedès. El castell s’estén sobre un esperó rocós delimitat pels torrents de Cantillepa i Sant Miquel.

El castell, que s’abandonà definitivament el segle XVIII, és de propietat municipal des de l’any 1968 i l’Associació d’Amics del Castell vetlla per la seva protecció.

El funicular va ser inaugurat l’any 1924. Amb una pendent màxim del 22%, cobreix un trajecte de 806 metres, que es realitza en 8 minuts.

LA MEVA: un dia una mica gris per la meva primera visita. Tot així, el Castell, el paissatge i el funicular, són atractius prou interessants.

GALERIA FOTOGRÀFICA

localització

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s