HOSTALRIC

Hostalric s’aixeca sobre un turó d’origen basàltic entre la via romana i el congost del riu Tordera. Des del seu origen, ha estat un emplaçament estratègic per a l’ocupació humana. La primera referència documental la trobem el 1106, amb el vescomte Guerau II, quan es parla de l’existència d’un hostal.

El 1963 Hostalric i el seu castell-fortalesa fou declarat Bé d’Interès Nacional (BCIN), i a partir d’aquest moment es va començar la lenta però continua recuperació, conservació i divulgació del seu patrimoni monumental, muralles, torres i castell. 

El Portal de les Hortes, també anomenta dels Ollers,  és l’únic dels quatre que hi havia que es conversa més o menys de la forma original del segle XIV.

El portal de Barcelona era una de les quatre entrades a la vila emmurellada. L’arcada principal es va destruir a principis del segle XX i no es va reconstruir fins l’any 1969.

El camí de ronda permetia resseguir tot el recinte emmurellat i comunicava les torres entre sí. També servia per a resguardar els soldats de l’atac enemic. Les edificacions posteriors sobre la muralla a provocat la desapareció de la major part del recorregut.

Es conserven uns 600 metres de panys de mur amb el seu talús, camí de ronda i vuit torres.

A la cova del Relliger excavada directament a la roca, té un recorregut de 26 metres i s’endinsa fins a 6 metres de profunditat del turó del castell.

A la Plaça del Bous, punt de trobada i principal entrada a la població, tradicionalment s’hi havien celebrat fires dedicades al bestiar.

La Torre dels Frares, anomenada així per la seva proximitat al convent de Sant Francesc de Paula (actualment seu de l’Ajuntament). Es tracta d’una de les torres medievals més grans  de l’antiga corona d’Aragó, amb una alçada que supera els 30 metres.

LA MEVA: molt a canviat Hostalric en els últims anys, s’ha recuperat muralla i restaurat torres i el camí de ronda, reconstrucció asfalt de carrers i retirada de cablegat. Gràcies a aquestes inversions, avui podem dir que Hostalric és un espai visitable de primer ordre, tant les seves murallades com el castell-fortalesa. La plaça de Bous, és millorable.

GALERIA FOTOGRÀFICA

localització

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s