Museu de la Marina de Vilassar de Mar

El Museu de la Marina és un museu que es troba ubicat en una masia modernista  i coneguda  com la Sénia del Rellotge.

vilassar de mar5_phixr                                                                                                     fotografia: F.Avellaneda

Les col·leccions expliquen els orígens i part de la història de Vilassar de Mar, El primer àmbit del museu mostra les diferents arts de pesca pròpies de la zona, models nàutics i interessants fotografies de pescadors a principis del segle XX.

vilassar de mar7_phixr                                                                                                        fotografia: F.Avellaneda

La planta del museu acull la col·lecció d’eines de les antigues mestrances de Vilassar de Mar: s’hi poden veure aixes, plànols de formes, ribots, eines de calafat o altres objectes relacionats amb la construcció de vaixells.

vilassar de mar9_phixr                                                                                                          fotografia: F.Avellaneda

Bona part del museu explica la navegació transatlàntica i la relació de cultura i comerç amb Amèrica. Hi podem observar instruments nàutics per a la navegació: el sextant, el cronòmetre, el compàs o el llargavistes, utilitzats fa més de cent anys per pilots i capitans.

Banderes nàutiques, sirenes, pistoles de senyals o llums de posició expliquen els codis de senyals al mar, juntament amb documents i mobiliari nàutic. Cal destacar la Galeria de Capitans de la marina velera i de vapor, de Vilassar de Mar.

vilassar de mar8_phixr                                                                                                         fotografia: F.Avellaneda

El museu compta amb un extens fons cartogràfic, del qual es poden veure exposades algunes cartes de la primera meitat del segle XIX, amb les rutes cap a les Antilles o Nova Orleans. Vilassar de Mar fou una de les poques poblacions que comptà amb Escola Nàutica. Joan Monjo i Pons va ser, a més del fundador de l’Escola Nàutica, col·laborador de Narcís Monturiol i autor de la primera Arquitectura Naval de l’Estat.

Una altra peça clau de l’exposició es completa amb baguls de mariner, armes d’abordatge, models, escuts, medalles i artesania marinera. Al jardí hi ha la barca Marina, la qual va ser una donació de pescadors de Vilassar de Mar.

LA MEVA: en format senzill en comparació d’altres museus amb aquest mateix temari, com per exemple el de Lloret de Mar que utilitzen noves tecnologies en la seva exposició.

FITXA TÈCNICA

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s