Santuari de la Mare de Déu de la Font de la Salut

L’origen de la devoció a la Mare de Déu de la Salut data del 1646. L’origen es deu a un pagès, Joan Carbonés, el qual va implorar el patrocini de la Mare de Déu per salvaguardar la seva collita de les freqüents tempestes.  Va decidir col·locar una imatge sota la roca on avui s’assenta el cambril de la Mare de Déu. Dos anys més tard va sol·licitar permís al Vicari General de la diòcesi de Girona per construir una petita capella en el lloc.

patrimoni.salut.1

El Santuari està situat a la serralada del Collsacabra, a 1050m sobre el nivell del mar.

patrimoni.salut.5

Des de la balconada podrem contemplar una gran vista panoràmica: les Gavarres, Girona, el Montgrí, Rocacorba, el golf de Roses, Finestres, el santuari del Mont, el Bassegoda, el Canigó, el Comanegra, el Puigmal… i els pobles veïns de les Planes d’Hostoles, Sant Feliu de Pallarols i Sant Esteve d’en Bas entre altres.

patrimoni.salut.-6

Conegut des de l’any 1642 amb el nom de la Font de la Salut, degut a la presència d’aigües miraculoses. Joan Carbonés, un pagès de Sant Pere Sacosta (les Planes), va col·locar una imatge de la Mare de Déu a una cova perquè protegís els habitants de la zona de tempestes i d’aiguats, que  els malmetien les collites. Al segle XVIII s’engrandí el primitiu edifici.

 

LA MEVA: no  tanta fama com el Santuari de El Far, però les vistes son igual de meravelloses i el racó és molt bonic.

FITXA TÈCNICA

 

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s