Talamanca

Petit nucli de carrers empedrats de racons pintorescos i bones vistes, gràcies a la seva situació elevada. Situada a l’extrem del Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac, és un excel·lent punt de partida per realitzar sortides i caminades que permetran gaudir de l’important patrimoni natural dels voltants de Talamanca.

D’origen medieval, ofereix llocs i elements d’interès: el mateix nucli antic del poble, l’església de Santa Maria, el castell de Talamanca… que mereixen una visita.

El castell va ser gairebé reconstruït de bell nou al segle XVIII, després que Felip V, en els seus Decrets de Nova Planta, l’inclogués a la llista de castells que s’havien d’enderrocar per haver estat importants focus de resistència pro-austriacista. El castell originari, datat del segle X, només se’n conserva la torre i una part de la muralla.

És destacable l’episodi ocorregut els dies 13 i 14 d’agost de 1714 i conegut com a Batalla de Talamanca, en el marc de la Guerra de Successió. Aquesta batalla constituí la darrera victòria de l’exèrcit català, dirigit pel Marquès del Poal, davant de les tropes borbòniques, poques setmanes abans de les capitulacions de Barcelona i Cardona.

LA MEVA: un racó de pau en un poble molt bonic.

GALERIA FOTOGRÀFICA

localització

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s