Temple Expiatori del Sagrat Cor

El Temple Expiatori del Sagrat Cor és una església situada a la muntanya del Tibidado, a Barcelona, obra de l’arquitecte Enric Sagnier i Villavecchia. La seva construcció es perllongà de 1902 al 1961.

La idea de construir un temple al cim de la muntanya del Tibidabo sorgeix davant els rumors sobre la construcció d’un temple protestant i un hotel-casino, motiu pel qual una «Junta de Cavallers Catòlics» adquireix la propietat del terreny. Sorgeix llavors la idea de fer un temple dedicat al Sagrat Cor de Jesús, advocació de moda en aquell temps  i seguint la línia del temple construït a Roma pel mateix Bosco (Sacro Cuore di Gesù), així com del famós Sacré-Coeur de París. 

tibidabo6_phixr                                                                                                         fotografia: F.Avellaneda

tibidabo4_phixr                                                                                                             fotografia: F.Avellaneda

L’aspecte exterior del temple és el d’un recinte emmurallat fortificat de pedra de Montjuïc, presidit per un monumental temple neogòtic amb una doble escalinata d’aire monumental. El conjunt està format per una cripta interior i l’església superior, amb planta central amb cúpula sobre vuit columnes. L’estil del conjunt es basa en una línia romànica combinada amb el temple de verticalitat gòtica, cobert amb una cúpula vuitavada coronada amb la imatge del Sagrat Cor, obra inicial de Frederic Marès (destruïda el 1936) i substituïda per una altra de Josep Miret, de 1950.

Expiatori (reparador, purificador)

LA MEVA: sens dubte, un dels llocs especials de Barcelona, amb la convivència de la religió amb un parc d’atraccions i suman-t’hi unes espectaculars vistes sobre la ciutat de Barcelona, formidable!

FITXA TÈCNICA

+basíliques

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s