Tortosa

Tortosa es troba ubicada al sud de Catalunya, a les Terres de l’Ebre, a la comarca del Baix Ebre, situació estratègica la fa privilegiada, ja que es troba en els vèrtexs del qual es localitzen grans ciutats com Barcelona, València i Saragossa, a una distància aproximada de 200Km i s’assenta vora el riu Ebre, prop de la desembocadura.

Havent estat ocupada pels romans, al segle VIII fou conquerida pels musulmans i el segle XI esdevingué regne de taifa de gran importància fins l’any 1148, quan fou conquerida per Ramon Berenguer IV, comte de Barcelona.

Els tres ports de la ciutat arribaren a controlar el comerç del blat i la sal de la Mediterrània occidental. La ciutat esdevé la cruïlla dels territoris que integren la Corona Catalano-Aragonesa i una de les grans ciutats que sovint és l’escenari de les Corts de la Corona d’Aragó. Pero, l’expulsió dels jueus (1492), la dels moriscos (s.XVII), la caigua en la Guerra dels Segadors i en la Guerra de Succesió, perjudicaren notablement la vida econòmica de Tortosa.

La història de Tortosa passa per ser un dels llocs més afectats per l’enfrontament de la Guerra Civil de 1936, sagnant i dramàtica Batalla de l’Ebre.

La Catedral és la construcció que potser millor reflecteix el pas del temps.  Acull l’Exposició Permanent Santa Maria de Tortosa per aprofundir en el coneixement de la ciutat i entendre l’històric paper jugat per Tortosa i el seu Territori.

Les muralles i les fortificacions de la ciutat, integrant el castell de la Suda, impressionant testimoni arquitectònic de la ciutat andalusí que conté l’únic cementiri àrab al descobert de tot Catalunya i un Parador de Turisme.

El mercat municipal fou construït a l’antiga llera del riu Ebre, entre els anys 1884 i 1887. És una peça de gran interès dins de l’arquitectura eclèctica catalana.

Més de dos mil anys d’història i declarada Conjunt Històric artístic.

LA MEVA: monumental i amb molta història.  Les vistes panoràmiques des del Castell-Parador són impressionants. Ideal per passar-hi un cap de setmana per fer rutes i escapades a altres lloc interessants de la zona, per exemple Miravet, Els Ports, etc. 

GALERIA FOTOGRÀFICA

localització

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s