Vallgorguina

Vallgorguina és un municipi de la comarca del Vallès Oriental. Forma part de la subcomarca del Baix Montseny.

L’actual nucli urbà data de finals dels segle XVIII. Les primeres cases es van agrupar al llarg de l’actual carretera vella, plaça Maragall i carrer Montseny. A l’any 1848 es va construir l’actual església i l’antiga va passar a ser la capella del cementiri.

L’església de Sant Andreu és d’una nau amb l’absis quadrat. La coberta de volta de llunetes i cornisa seguida, està sostinguda per grans matxons exteriors que alhora la divideixen amb quatre trams. La façana de perfil sinuós motllurat, està arrebossada i emblanquinada.

Construcció megalítica de Pedra Gentil formada per 7 lloses clavades verticalment al damunt de les quals es troba la pedra de coberta. Actualment, desconeixem quin era l’aspecte original del dolmen de Pedra Gentil. Gràcies a la documentació escrita, sabem que l’any 1855 va ser restaurat pel senyor Josep Pradell, propietari de la finca on es troba ubicat.

LA MEVA: petita població del Vallès Oriental. El seu nom potser el més conegut: vall, gorg (cova) i guina (nom de bruixa).

GALERIA FOTOGRÀFICA

localització

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s