Vilanova i la Geltrú

Des de la seva unió l´any 1274, dels nuclis urbans de La Geltrú i Vilanova de Cubelles desprès d’obtenir la Carta Pobla concedida pel Rei Jaume I, Vilanova i la Geltrú ha experimentat un gran desenvolupament fins a ser la actual ciutat on es barregen, mar i cultiu, art i indústria, lleure, gastronomia i tradicions.

La zona portuària de Vilanova i la Geltrú ocupa 800 metres, que abans eren un sorral on es varaven les barques pesqueres, i és seguida per 1.100 metres de costa baixa. L’indret és conegut per Ribes Roges.

La Torre Blava o torre de Ribes Roges, és un antíc fortí carlí situat a la platja de Ribes Roges, construïda durant la tercera guerra carlina, l’últim terç del segle XIX. Actualment és un espai artístic dedicat a la Mediterrània. Està considerada Bé Cultural d’Interés Nacional des de 1949.

El Museu del Mar, està situat al Far, exhibeix una col.lecció d’objectes i fotografies, maquetes de barques, arts de pesca, una mostra de la vida marinera al municipi.

El Museu del Ferrocarril té la col.lecció de locomotores de vapor més important d’Europa, instal.lacions ferroviaries del segle XIX, exposicions fixes i temporals.

La Biblioteca Museu Victor Balaguer fou creada l’any 1884, amb un important dipòsit d’obres del Museu del Prado, que es renova periòdicament. La biblioteca, reuneix una de les col.leccions més riques de Catalunya, consta de més de 40.000 llibres.

La bellíssima imatge, l’escultura de Pasifae, s’eleva sobre l’horitzó de la platja i part en dues la seva línia divisòria. Quan t’apropes, et trobes amb una escultura molt fotogénica i d’un entramat perfecte.

LA MEVA: passejar per més d’un quilòmetre de rambla (una de les més llargues de Catalunya) que connecta el mar amb el centre urbà ja val la pena anar-hi. Hi han totes les marques comercials típiques dels centres comercials. A Vilanova hi ha passió pel ferrocarril. Tinc pendent de visitar el Museu. L’escultura de la vaca és perfecte, cal veure-la d’aprop.

GALERIA FOTOGRÀFICA

localització

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s